Nové Mesto - najlepšia časť BratislavyNové Mesto - najlepšia časť Bratislavy

u dobrodruha kava nove mesto

Letom svetom s Dobrodruhom: Káva, limonády a víno so zážitkami

Jedným z mojich najobľúbenejších podnikov v Novom meste je kaviareň Dobrodruh. Keď prejdete cez vstupné dvere do kaviarne, ktorá sa nachádza v prízemí obytného domu na začiatku Vajnorskej, ocitnete sa v inom svete. Napriek tomu, že spoza veľkého výkladu vidíte prechádzajúce autá, hlučné električky a náhliacich sa ľudí, vy ste v oáze, kde vládne pokoj a kľud. Kombinácia zaujímavého interiéru, vône kávy a príjemnej obsluhy, vám okamžite vyčarí úsmev na tvári.

Brazílska káva v malej šálke

V Dobrodruhovi vás na prvý pohľad zaujme útulný interiér. Vkusne zladené fotografie a suveníry z ciest, veď ide o cestovateľskú kaviareň, zdobia obe miestnosti kaviarne. Očarujúca vôňa kávy a príjemná hudba dotvárajú atmosféru zjavnú už na prvý pohľad. Kávu si môžete vybrať presne podľa vašej chuti. Či máte radi kyslastejšiu alebo horkú kávu, malé ristrettko alebo bohaté cappuccino, latté so sójovým mliekom, či ľadom…. stačí si vybrať.

kava dobrodruh nove mesto

V Dobrodruhovi vám ku káve naservírujú aj zákusok. Ich ponuka sa pravidelne mení a musím povedať, že žiaden ma ešte nesklamal. Ak však budú mať domáci cheesecake, určite ho ochutnajte. S cappuccinom je to priam kúzelná kombinácia. A ak máte hlad, v kaviarni si nájdete aj niečo malé na zahryznutie.

Chuť lokálnych pivovarov poteší fajnšmekrov

Slováci milujú pivo. Mnohí však už túžia ochutnať niečo iné, ako je klasický ležiak. Tomuto sa prispôsobili aj v Dobrodruhovi. Podporujú práve menšie lokálne pivovary. Ich ponuka sa pravidelne mení a tak môžete experimentovať s novými chuťami. V Dobrodruhovi môžete ochutnať napríklad Supavar, Žiwell a najnovšie Chernobeer. Smäd môžete zahnať aj výbornými domácimi limonádami, ktoré v lete prinesú vítané osvieženie. Zaujímavé vína a výborné rumy skvele dopĺňajú ponuku.

pivo nove mesto dobrodruh

Cestovateľská kaviareň

Ako je už z názvu zrejmé, Dobrodruh je cestovateľská kaviareň a klubovňa. Vášeň majiteľov kaviarne k cestovaniu je zrejmá už zo zariadenia interiéru. Steny kaviarne sú plné fotografií a suvenírov, ktoré dokumentujú dobrodružné výpravy Choseho – Jozefa Terema, ktorého občas stretnete aj v Dobrodruhovi. Väčšinou vás však s úsmevom privíta jeho manželka. V kaviarni organizujú aj cestovateľské besedy a premietania z ciest cestovateľských nadšencov. Lebo čo je ešte lepšie ako spojiť zážitok  s iným zážitkom? Praktické rady ale aj nevšedné zážitky prezentujú cestovatelia z celého sveta, od septembra do novembra sa môžete tešiť na Maurícius, skúsenosti z vysokohorských trekov v Peru či na nevšedný Nepál. Stále málo? V udalostiach na Facebooku nájdete toho viac. Iné zaujímavé tipy a dôležité informácie nájdete aj na www.dobrodruh.sk

Ak sa chcete stretnúť s priateľmi pri popoludňajšej káve, alebo sa osviežiť chutným pivom určite sa zastavte v Dobrodruhovi. A dajte mi potom vedieť, ako sa vám páčilo ? Alebo navštívte ďalšiu z kaviarní v Novom Meste.

Pridaj komentár