Nové Mesto - najlepšia časť BratislavyNové Mesto - najlepšia časť Bratislavy

kinol-lumiere-titulna-fotka

Vzájomne lokálne: Domáci filmový zážitok vďaka Kinu Lumiére

Kino Lumiére poznajú Bratislavčania vďaka jeho špecifickej atmosfére a teraz, vďaka online premietaniu, ju prinesie aj k vám domov. V snahe udržať kino pri živote aj počas tejto nepriaznivej situácie sprístupnilo kino svojim fanúšikom premietanie filmov cez internet. Stačí je kúpiť lístok online a pripojiť sa v čase premietania. 

Filmy a kiná nás potrebujú. Vyrazme si spolu do kina aj počas karanténnych opatrení!

Skutočná vynaliezavosť sa objaví až vtedy, keď vám situácia nepraje. Alebo najlepšie sa tvorí pod tlakom. Existuje mnoho slovných spojení a viet, ktorými by sme mohli pomenovať skvelý nápad z dielne milovníkov filmového plána zo Špitálskej ulice. Ako sami hovoria, niektoré filmy sa ani nestihli v kinách ohriať a už ich osud bol odložený na neurčito. Keďže nikoho nechcú pripraviť o plnohodnotný filmový zážitok, vymysleli premietanie online. 

Ako to funguje? 

Vopred si kúpite lístok, včas sa dostavíte do sály a vychutnávate si plnohodnotný neprerušovaný príbeh odohávajúci sa na plátne. Online domáce premietanie funguje úplne rovnako. Na facebooku si pozriete aký film premietajú najbližšie, kúpite si online lístok a 20 minút pred samotným premietaním dostanete mail. V ňom nájdete url adresu aj s heslom. Potom sa stačí už len pohodlne usadiť a vychutnať si film v pohodlí domova, v teplákoch a aj napríklad s vínom v ruke. 

Najbližšie si to môžete vyskúšať už túto sobotu 18.4. o 20:00. Premietať sa bude francúzsky film Zaži to znovu a lístky sú pre všetkých grátis! 

 

ake-filma-premiera-kino-lumiere

Vzájomne lokálne pre slovenský film

Jedným zo spôsobov, ako môžete podporiť legálne uvádzanie filmov na Slovensku a zároveň vdýchnuť aspoň trochu kyslíka slovenskej kinokultúre, je vyraziť si do kina online – navštíviť Kino Lumière doma, resp. umožniť Kinu Lumière, aby vás spolu s ďalšími fanúšikmi a fanúšičkami dobrých filmov navštívilo u vás doma.

Verím, že vás tento nápad inšpiruje k ďalšiemu originálnemu nápadu. Napríklad veľmi pekné romantické gesto je vziať vašu parnterku do kina k vám domov. Víno, sviečky, atmosféra a prekvapenie k tomu. Mohlo by to fingovať celkom dobre, nie? Ak hľadáte iný spôsob ako si spríjemniť karenténny večer, Slovenské národné divadlo tiež vymyslelo, ako zostať so svojimi priaznivcami v kontate. Mrknite sa 🙂

Pridaj komentár