Nové Mesto - najlepšia časť BratislavyNové Mesto - najlepšia časť Bratislavy

Pri Kuchajde vyrastá pokračovanie Lakeside Park

Populárne okolie prírodného jazera Kuchajda  opäť ovládli stavebné strojov. Pár rokov dozadu práve v blízkosti Kuchajdy a Železničnej stanice Nové Mesto vyrástla vtedy najmodernejšia kancelárska budova, ktorú čaká dostavba. Na prázdnej ploche, ktorá čakala na výstavbu vznikne pokračovanie projekt Lakeside Park.

 

Kuchajda je bonusom pre ľudí pracujúcich v kancelárskych budovách v okolí

Prírodné jazero Kuchajda je pre investorov v oblasti nehnuteľností zjavne zaujímavou časťou Bratislavy. Nachádza sa len pár kilometrov od centra mesta, má vynikajúcu dopravnú dostupnosť vďaka električkám a blízkosti vlakovej stanice, skvelú infraštruktúru a občiansku vybavenosť. Blízkosť rekreačného areálu Kuchajda je už len čerešničkou na torte, ktorá poteší najmä zamestnancov sediacich celý deň v kanceláriách. Pri obchodnom centre VIVO! postupne vyrástli dve administratívne veže, ktoré boli veľmi rýchlo prenajaté. A keď tu v roku 2008 dostavali budovu Lakeside Park 1 s nedokončeným „chvostíkom“, ktorý sa medzi nájomníkmi tiež tešil veľkej popularite, bolo jasné, že projekt bude mať pokračovanie.

 

Druhá fáza výstavby Lakeside Park už začala.

Vzniknú nové kancelárie, obchody aj gastroprevádzky

Pôvodným majiteľom prvej fázy projektu bola maďarská spoločnosti TriGranit, ktorá mala v Novom Meste viacero úspešných developerských projektov. Tá sa po rokoch zo Slovenska stiahla a možnosť Lakeside Park 1 odkúpiť využila finančná skupina Wood&Co. Kvôli plánovanej dostavbe sa spojila so spoločnosťou Immocap (tá v Novom Meste vlastní aj Istropolis na Trnavskom mýte) a druhá fáza projektu nadobudla veľmi rýchlo reálne kontúry. Dostavbou by mala vzniknúť 13-poschodová budova, ktorej spodné poschodia budú, nielen architektúrou, nadväzovať na susednú budovu a budú prepojiteľné. Prepojené bude aj prízemie, kde vzniknú obchodné a gastronomické prevádzky

 

Okolie Lakeside Park-u prejde parkovými úpravami.

 

Lakeside Park 2 vyrastie ako zelená budova a okolie čakajú parkové úpravy

Okrem novej veže prejde úpravou aj priestor pred budovou. Naplánovaná je parková úprava, ktorá by mala nadväzovať na pôvodné riešenie, ktoré je pred Lakeside Park 1. Ak ho developer skutočne zachová, bude to pre okolie pozitívne riešenie, nakoľko zeleňou sa v okolí tejto stavby nešetrilo. Nová budova by mala spĺňať aj takzvaný certifikát udržateľnosti, ktorý je vysvedčením o tom, že budova je zdravá a nemá negatívny vplyv na okolité prostredie ani na zamestnancov, ktorí sa v budove zdržiavajú.  Čo z plánov sa podarí splniť uvidíme po ukončení projektu, ktoré je naplánované na záver roku 2021.

 

Pridaj komentár