Nové Mesto - najlepšia časť BratislavyNové Mesto - najlepšia časť Bratislavy

tenis-koncerty-podujatia-v-NTC

Aj „kráľovský šport“ má v Novom Meste svoj stánok

Naša mestská časť možno bez preháňania nazvať rajom pre milovníkov rôznych športov, keďže je to územie s najväčšou koncentráciou športovísk na celom Slovensku. Na svoje si tu vďaka úžasnej prírode prídu turisti, či vyznávači adrenalínu a vďaka vybudovaným športoviskám aj  futbalisti, hokejisti aj tí, čo milujú tenis. A predovšetkým vyznávačom tohto bieleho alebo kráľovského športu sú venované nasledujúce riadky.

tenis-v-hlavnom-meste-ntc

Tenis má svoju svätyňu v Novom Meste 

Národné tenisové centrum sa nenadarmo nazýva „národné“. Nachádza sa tu totiž 8 krytých tenisových kurtov, 14 bedmintonových a 4 squashové kurty, vďaka čomu je táto hala najväčším tenisovým stánkom na Slovensku. Okrem toho v priestoroch NTC nájdete aj fitness centrum, reštauráciu, visage štúdio, či športové predajne. Tenisové kurty spĺňajú požiadavky medzinárodných športových federácií na usporiadanie svetových a európskych šampionátov. Vďaka tomu sa tu konajú zápasy Davis Cupu a Fed Cupu.

Horúce slnko ani kvapky dažďa nie sú prekážkou

Národné tenisové centrum disponuje unikátnym riešením športovej haly s otváracou strechou. Tá je zárukou toho, že kurty môžu byť plnohodnotne využívané v priebehu celého roka. Priestory s kapacitou 4 tisíc divákov sú však využívané nielen na tenisové predstavenia. Konajú sa tam aj koncerty, či rôzne umelecké vystúpenia.  Národné tenisové centrum ponúka dokonca aj konferenčné sály a ubytovanie v blízkom hotely. Súčasťou haly je aj administratívna budova, v ktorej sídli Slovenský tenisový zväz. Ak máte tento kráľovský šport radi, alebo sa chcete vybehať pri bedmintone, či squashi, môžete si halu prenajať. Stačí si zarezervovať priestor a priniesť, prípadne zapožičať si tenisové, sqashové a bedmintonové rakety. A o parádny pohyb aj počas sychravej jesene, či chladnej zimy máte postarané. ?

Tenis aj podujatia najrôznejšieho druhu

kabat-vymenil-tenis-v-ntc

Jedným z najväčších koncertov, ktoré NTC zažilo, bol ten kapely Kabát. A tiež Prodigy 😀

Práve vďaka svojej kapacite je NTC pomerne v značnej miere využívané ako stredisko rôznych podujatí. V októbri minulého roku si kultúrny priaznivci mohli vychutnať festival ruského baletu, ktorý oficiálne ukončilo naozaj mimoriadne Labutie Jazero. Na čo sa mimoriadne teším je koncert The Luminiers, ktorí rozozvučia priestory NTC v júni 2020. Medzi tým tenis vystriedajú aj Cigánski Diabli, Alvaro Soler či šansónová kráľovná Mireille Mathieu. Všetky nadchádzajúce podujatia má NTC uverejnené na svojej stránke, tak si nezabudnite kúpiť lístky na to vaše 🙂

Pridaj komentár